Ruotsinkielinen Päiväkoti
Svenska Lekskolan Kuusankoski

Ruotsinkielinen päiväkotimme (Lekis) tarjoaa päivähoitoa 1,5-6-vuotiaille lapsille sekä esikoulun 6-7-vuotiaille. Lekis on 21 paikkainen yksityinen päiväkoti ja lapsemme tulevat sekä ruotsin- että suomenkielisistä perheistä. Lekiksessä lapset ja henkilökunta puhuvat keskenään ruotsia!

Lekiksen kielikylpykerho sai jatkoa toimintavuodelle 2019-2020. Kerho on suomenkielisille 3-5-vuotiaille lapsille. Kerhopäivät ovat tiistai-torstai kello 12.30-15.00. Kerhoa ohjaa lastentarhanopettaja. Kerhossa lapsi oppii toiminnallisen ruotsinkielen leikkien, laulaen, lorutellen ja yhdessä ajressa toimien. Kerhossa myös retkeillään, leivotaan, liikutaan jne.

Lekis on perustettu vuonna 1983 ja nykyään sijaitsemme Kouvolassa Kuusankosken alueella entisen Kymin ammattioppilaitoksen tiloissa. Samassa rakennuksessa toimivat myös Ekholmintien päiväkoti, Steinerkoulu sekä Pohjoiskymenlaakson musiikkiopisto.

Palvelemme perheitä arkisin maanantaista perjantaihin kello 7-16.30.

Lekis aukeaa kesäloman jälkeen

maanantaina 5.8

Esikoulu ja Lekis-kerho aloittavat 8.8

Lekis-kerhossa vielä 3 vapaata paikkaa!

Ilmoittautua voi vielä elokuun ajan

Syyskaudella nautimme luonnosta, metsästä, vietämme sadonkorjuu viikkoa ja pidämme koko perheelle sadonkorjuujuhlat. Mietimme myös millaisen jalanjäljen me jätämme jälkeemme luontoon ja ympäristöön.

”Meillä on jo monen vuoden kokemus tästä päiväkodista. Mielestäni suurin etu (kielen lisäksi) on, että lapset toimivat yhtenä ryhmänä. Vaikka lähimmät kaverit löytyvätkin oman ikäisistä, on hienoa, että lapset tottuvat toimimaan ryhmässä, missä on monen ikäisiä lapsia. Lisäksi vanhempien toivomuksia on aina kuunneltu hienosti.”

-  4-vuotiaan pojan äiti

”Valitsimme Lekiksen kaksikielisyyden, kodinomaisuuden ja hyvän ilmapiirin vuoksi.
Yhteisöllisyys, avoimuus, yhdessä tekeminen ja tapahtumat luovat Me-henkeä lasten,
perheiden ja Lekiksen henkilökunnan välille.”

- 4-vuotiaan pojan vanhemmat